U kamenné zdi kostela,
rozkvetla planá růže.
Taková plachá docela,
jak květina jen může.
Vždy za večera zavoněla
než na ni rosa padla,
velkou touhu zdobit měla,
dokud by neuvadla.
Lidé k ní chodili si přivonět,
když vraceli se domů,
pokaždé jim zkrásněl svět,
a vítr hladil koruny stromů.
Zavoněla růže planá
zvečera i časně zrána ,
každou duši pohladila...
Pohladila, Kane, díky
24.06.2022 22:47:42 | Emily Říhová
Ta je milá :) Cítím tu vůni až u nás :)
22.06.2022 11:30:38 | Narra
V každém tom květu růžičky
omamná vůně se skrývá
kdo kolem jde a přivoní
celý den si pak zpívá*:)
To je moc pěkné milý Kane.
Z těch drobných ze dne sezbíraných
je radosti nejvíc.
21.06.2022 10:56:15 | jenommarie