Slovo je obilí
Anotace: Malování tahů 2022
Ruka vrávorá,
ale necítí se sama,
vůkol snů i paraplat.
Kdykoliv, cokoliv
slova dají žít.
Trápení se odvalí.
Rozsvítí duši přátelé i objetí.
V slzách je zákon přijetí.
Báseň není prokletí.
Je luna uhlazená
a dotkla se jí kočka malá
i za koutem se usmívala.
Hvězdy si oblíbila
a o svém songu právě snila.
Nebyla sama.
Konvalinkou hrála.
Adoptovala jí slova
i strakatá kráva,
co mléko jí dala.
Vrstva života se rozválí,
těsto se hněte s kuráží,
aby denní chléb chutnal jako citu hedvábí.
Kdykoliv, cokoliv.
Slovo je pilíř a nemá chtíč.
Je jádro zemské i láska,
co přinesl půlměsíc.
Možná je mi pořád hic.
Sloky jsou vůlí žít.
Slovo je i chléb,
churavý, co nehledí,
co právě jí.
Den šalvějí i meluzínou zní.
Přečteno 156x
Tipy 14
Poslední tipující: Amonasr, Sonador, Dejvis, Friday, Fialový metal, Stanislav32, jenommarie, Psavec, Frr, CULIKATÁ
Komentáře (8)
Komentujících (3)