~~~
Jeden starý kronikář
co si léta píše
kroniku života,poslouchám tiše
jak na papír skřípe
to brko husí
ještě se kapku seříznout musí.
Malou lahvičku
inkoustem naplnil
za pero plnící
by to husí brko už nikdy neměnil.
Vždyť kroniky i bible
se tím brkem vždycky psaly
a tak se až do dnešní doby
třeba jen v muzeích zachovaly.
Písaři dávní
ti krásné písmo měli
a na papír
jakoby si jen tak malovali,
každé písmeno
ozdobila třeba jen
malá klička,vlnka,krucánek
a nějaké písmenko
mělo snad i copánek.
Ten starý kronikář už nemá
ruku tak pevnou
ale ta krásná písmenka
mu pod rukou stále jen kvetou
…i když pomalu,čím dál více
…a očím nestačí rozžatá svíce.
I tak píše a psal dál
až do doby kdy mu Bůh život vzal.
~~~~~~~~~~
~~~~~~
Takové kroniky jsou vzácné a jistě ukrývají spousta příběhů. * pěkná je TVÁ fantazie Květuško, opatruj se a měj se krásně:);)
01.07.2022 18:04:24 | jenommarie