Spať a nespať
Nehnevám sa na noc
že skáče tak
ako pískajú nočné košele
moje zaspávanie
je už totiž veľké
a má vlastnú narkózu
aj keď účinkuje až nadránom
Vankúš je už pár rokov mŕtvy
otrieskaný o hlavu
v rytme nespavosti
a lebka sa nie a nie rozbiť
stále z nej nevyteká uvoľnenie
a sny sú len staré povedačky
a legendy v knihách o veštení
Skúšam sa ožierať
hodiny pozerať porno
unaviť sa rýchlou jazdou
nadávkami
čítaním návodov na použitie
vnútornej strany viečok
nič
počujem prázdnotu
vo vzdialenom tikaní
kuchynských hodín
a aj chladničke škvŕka v bruchu
zhasnuté svetlo
zakrádajúci sa démoni
sú už na strašenie pristarí
a neoriginálni
vŕzgajú im kolená
o poschodie vyššie
až sa bojím
že mi na ksicht spadne strop
aj s prevaľujúcim sa susedom
strašidlá to stále skúšajú
aj keď sa už dobre poznáme
no možno sa pri mne cítia
v bezpečí
nespia spolu so mnou
až kým ráno opäť nevytiahne
slnko za golier
späť na mrakmi pooranú oblohu
až potom môžem snívať
keď ostatní vstávajú
do krutej reality
svojich dojebaných životov
dobrú noc
ráno
Přečteno 241x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, CULIKATÁ, lawenderr, mkinka, Frr, Psavec
Komentáře (3)
Komentujících (3)