Od rána lámu kámen
rukama v řetězech,
v očích vyhaslý plamen,
kamenný dech.
Kladivo přisáté k dlaním
krví mou a potem.
Co úder, to bodnutí hrotem,
bolavý, skále se klaním.
Ta práce je těžká a tvrdá,
těžká tak, že z toho mrazí,
skála tu stojí vysoká a hrdá,
tu nikdo nikdy neporazí.