Anotace: napadlo mě to na Jižáku
Zloduchův důchod
Nad fabrikou zvedá se hustý kouř
životem prošels jak jak zahnaný tchoř
pokryly město černé saze
prodal jsi vše a vykoupil draze
Jak ti tvé vínko prodražili
ti, co tvé haxny podrazily
a na cizí svatbě snad za křívé cesty
sklízíš jen výsměch od nevěsty
Nad fabrikou zvedá se hustý kouř
Plamínku ohně v kamnech hoř
Doutnají komíny spaloven
mazlíku zvrhlých královen
Myslivec z hůry flintu si čistí
na dědka zpitého v nenávisti
Svrbí v šedinách i mezi vrásky
Jak zoufale málo rozdal lásky