Má cenu o ní psát?
To zrcadlo co život nastavuje snad.
Obraz v zrcadle, plátnem ho zakrýt.
Vzít štětec, oheň tam nakreslit.
Jiskru, co požár by zažehla
zrcadlo depky, s řevem by sežehla.
Jiskru, zrcadlo prostý má rám
za ním je tma, ten oheň jinde hoří.
Snažit se o oheň v hloubce modrých moří
Zrcadlo zatím v prázdnu kosmu hoří.
Tam nepřekáží jeho rám.