Ve starém křesle,
u vychladlého krbu
sedí starý pán.
Poněkud sklesle
ve stínu velkého dubu
stává nepoznán.
Večery osamělé,
při slabém světle,
ve starých knihách hledá.
Obrázky kreslí neuměle,
květiny nerozkvetlé,
prach na ně sedá.
Hrníček od kávy,
ve váze mrtvé květy,
skvrny od vína.
Vzpomínky z oslavy,
dým levné cigarety,
nový den začíná.