Klamali věřící mě, med kolem huby mně natírali,
a já se vírou mezi nimi k Bohu často povznášel,
ta slova lživá i skutky zlé pak Bohem zastírali,
po páru letech mezi nimi, já víru svou už nenašel...
Klamali věřící mě, ve jménu Božím klidně lhali,
a život můj se celý málem, na víru obrátil,
nikdy se mě však, na mé stanovisko nezeptali,
až zbytky víry své jsem mezi věřícími, zcela vytratil...
Jen na nás záleží v co chceme věřit,
láskou a radostí zkus život měřit...
Hodně štěstí, DH
19.07.2022 19:11:48 | Emily Říhová
Neznamená že věřící si musí být i blízký.
Jsme především lidé a každý má své chyby.
Když víru hledáme, jen sami,
svými vlastními kroky a co je nám blízké.
Hlavně ji pevně měj, když už se TI bude zdát vše zbytečné a prázdné.
Nikdy to nejde přes někoho
ale k sobě samému. To bude dávat ten smysl který má mít vnitřní láska. Teprve pak pomáhá. (Taky nejsem znalec a mám své kroky a jen ty, které cítím, že potřebuji)
18.07.2022 20:55:13 | jenommarie
Už jsem ji bohužel ztratil...
19.07.2022 00:14:34 | DH22
Myslím že úplně né,
jinak by nevznikla tato báseň
a toto téma neměls zapotřebí otvírat.
Má mnoho podob víra.
Není nikým a ničím spoutaná.
A někdy jen vyčkává na správný okamžik
kde ji zas ucítíš,,že v tobě je.
Ta v sebe*:)
19.07.2022 00:21:22 | jenommarie