Nad hlavou krále, orel se vznáší,
nepoznáš, kdo pánem je čí.
Na velké skále ptáci se plaší
v obavách, orel však neútočí.
Král mlčí, ruku vytaženou,
zapíská, orel se snáší.
Svou kořist ulovenou
nemá, nemá a nepřináší.
Jen na přání pána vznese se,
vzlétne a kořist hledá.
Co uloví, příteli přinese
a na ruku jeho, zpět klidně sedá.
Možná "rukou nataženou?"
Čtenář má myslím na výběr, vyložit si dílko i v jinotaji. Pěkné neotřelé téma a líbí se mi.
18.07.2022 17:22:29 | šerý
Teď, když to píšeš, bych nevytahoval, ani nenatahoval, ale napřahoval. Tomu
pozice sokolníka odpovídá nejvíc. Příště se budu muset řádněji poučit.Díky.
18.07.2022 18:17:28 | Kan
Krásné moc. Úplně vidím toho Orla i jiné dravé ptáky, přivodil jsi mi krásné vzpomínky z výletu, děkuji:-)
18.07.2022 16:31:11 | CULIKATÁ