Do tiché noci padá déšť,
kapky klidnou melodii hrají,
ťukají na střechy i do oken,
v trávě se schovávají.
Vítr s nimi si pohrává,
je navléká na stébla trav,
k ránu si louka obléká
z mlhy hustý háv.
Slunce tu mlhu rozhání,
zůstanou jen kapky rosy,
jako perly z křišťálu,
co dívky je na krku nosí.
Takové dešťové korálky
na krku dívky chladí
v dešti se rády prochází
nohy jim v trávě tančí*;)
Moc pěkná báseň Kane.
19.07.2022 23:25:30 | jenommarie