Svatozář z kopretin ve vlasech dívky beze jména
Na kopcích zvonce krav a z luk vůně sena
Odkvetlý koniklec a husté mříže mraků
Strniště napříště peče chléb ze zázraků
Svatozář z kopretin stíní na lesklou pleš
Kámen a železo pod lipou na rozcestí
Pokleknu - Zůstaneš?
10.7.2017