Potkal jsem světlo.
Čekalo ve mně,
nebo šlo jen tak kolem ?
Vstoupilo a rozkvetlo,
teple a jemně,
jak slunce nad úhorem.
Světlo se rodí na konci temna,
tma probouzí se tam,
kam světlo nedosáhne.
Mezi oběma je hranice velejemná,
a jestli pravdu mám;
kdo koho k sobě táhne ?