Slova, jste mí přátelé
Tiší spolucestující
V krajinách všedních dní
Když procházíte se
Krajinou mé mysli
A pak spořádaně
Usedáte na svá místa
Občas jsou mezi vámi
Mezery a prázdné uličky
Občas těsná se vás příliš
V jednom kupé
A sem tam je v tiché zóně
Možná až příliš ticha
I tak ale myslím
Že si rozumíme
Když přecházíme
Z jednoho konce vlaku
Až na druhý
Kde čeká první třída
Uspořádaná na jedničku
Výborná práce, a verš, se s veršem spáří.* Jen to tvé "mé". Ta první třída se "neuspořádá" a je si vlatní. A tak žasni, že nemáš, jak si báseň žádá. Jsem liberální, ale ta cena, není k mání.
21.07.2022 00:07:04 | šerý