Na hlavě klobouk ze slámy,
sandály a ruce po kapsách.
Když jde kolem, vesele mává mi,
nežije v obavách.
Tulák a beze jména,
kam přijde, je domovem.
Celý svět je jeho scéna,
s prologem i doslovem.
Žije svůj život jako pták,
roztáhne křídla a letí.
Vzlétne a míří, veselý, do oblak,
třeba's rouží po objetí.