Jiskra básně
Anotace: Malování tahů 2022
Báseň čeká vzadu.
Jde pomalu v kladu
v žáru i dešti
po kluzišti či po smetišti.
Je zvalchovaná i narovnaná,
bez nití i bez vřetena
a přesto nekonečná
a v bezprostřednosti ukrojena
v jazyku propletena a polibky obsypána,
znovu a znovu polykána
a do němoty vypita.
Pak sedí a je vášní zalitá.
Přijala lásku a je do ní zavinutá
jako kočka, co sní o vrnění
a přikládá šarm mrouskání
se slovem milé ženy
v portálu něžné změny.
Přečteno 111x
Tipy 14
Poslední tipující: Fialový metal, CULIKATÁ, šerý, Psavec, Medved23, Frr, WWW
Komentáře (2)
Komentujících (2)