Měsíc co měsíc znovu v novu
Pokládám okem na oblohu
Flák propečené smyslnosti
Do nedohledna neb se postím
Měsíc co měsíc znovu čtvrti
Vznešenost vlezle nouzi drtí
Rozdírá chlípné nemyšlení
Za drobnou v dobrou sůvu změní
Měsíc co měsíc hlas tichý z hůry zavelí
Úplný úplně a zcela octneš se znovu …
...a celý
22.5.2018