Jiskrná slza ji po tváři stéká,
po tváři bílé, jako čerstvý sníh,
ta slza, je vzpomínka na člověka,
skryta v náhlých rozpacích.
Kytice růží rudých jako krev,
klade na kámen hřbitovní,
ve větvích stromů slyší zpěv,
jako zpěv andělů ji zní.
Pryč jsou již trýzně a trápení,
vzpomínky ztrácejí hmat,
co stalo se, to už se nezmění,
tou kyticí růží chce sbohem dát.