Některé vzpomínky jsou jenom na fotce.
Jednou jsem za dítě,
jednou jsem za otce.
Provázen, průvodce,
štítem i zaštítěn.
Člověče nezlob se,
člověče nezlob se.
Některé výjevy jsou možná skutečné.
Jednou se podaří,
jednou fakt vůbec ne.
Výjimečný, výjimečně,
sníš se i uvaříš
vděčně i bezděčně,
člověče konečně.
Některé pocity jsou pouze emoce.
Jednou jsme za stádo,
jednou jsme za ovce.
Vytvářen, výrobce,
žroutem i za žrádlo.
Člověče pomni se,
člověče pomiň se.