Pod rozkvetlou třešní stojí
a čeká,
čeká, až půjde kolem, aby ji políbil.
Prozatím nepřichází
a čas k večeru se smeká.
Dívka je zmatená,
možná, že tady byl,
a květy ve vánku padají,
jako křehký sníh.
Jen ještě chvíli,
lampy se rozsvítily
a dívce na očích
slzy se střádají
a po tvářích kanou.
Stírá je šátkem darovaným
od toho, jenž měl jít kolem:
slíbil to, snad ztratil směr;
kdo ví ?
A, co říci na závěr ?
Možná, že, na shledanou.
Mnohdy se dočkáme, až když už nečekáme...
04.08.2022 12:19:02 | Narra
Pak je lépe nečekat. A stane se nečekané.
04.08.2022 20:46:15 | Kan
Když ono i to čekání má něco do sebe ... a jak známo - trpělivost růže přináší :) Jen možná nečekat příliš dychtivě? :)
04.08.2022 21:53:25 | Narra
I čekání své kouzlo má
a věřím že květ třešňový
co na dívku opadal
jí zasypával polibky*:)
04.08.2022 09:48:24 | jenommarie