On:
Zrcadlo milé, podívej,
řekni, co vidíš,
však soucit měj.
Kam se mám posadit,
kam lampu dát,
mohu se zamračit,
nebo se pousmát ?
Tak řekni, zrcadlo,
co vidíš - kdo sedí tu ?
Zrcadlo:
Já vidím jen divadlo
a mizernou paletu.
Jsem staré zrcadlo zamlžené,
ve mně se obrazy ztratí,
všechno se jeví obrácené
a falešné touhy se hatí.
Nejsem to zrcadlo pohádkové,
najít si musíte jiné, nové,
co dokáže lichotit, ale i lhát
a pravdu na přání ukazovat.
V zrcadlech ta odpověď není,
záleží na tom kdo do nich hledí... ;)
05.08.2022 15:34:04 | Emily Říhová