Na schodech u domu sedí,
na krku stuhu a zlomený klíč.
Má času dost, tak hledá odpovědi
na, - co z paměti dávno je pryč.
Sedí sám a čas běží horempádem,
zlomený klíč mu k ničemu není.
Jen tak mu na krku visí - mladém,
na cestu vydá se po setmění.
Jen tak toulá se krajem světa,
na schodech sedá - starých domů.
Ze vzpomínek svůj život splétá,
hledá je na lukách i ve větvích stromů.
Že sám je, vůbec mu nevadí,
nikdo mu myšlenky, alespoň neruší.
Toulavé kotě u cesty pohladí,
na život dívá se, bez falešných retuší.