Zrcadla v obrovské síni,
postavu před světem stíní.
Uvnitř, však kolem kvete sad.
Rozbije zahradník zrcadlo snad?
Obraz uvnitř stále je stejný
okolí zrcadel stále mění.
Skořápka zrcadel těch
na každé straně jiná
V prostoru to vejce
tak svitem skryto
Uzrálo už žito
Podzim jde.
~☆~