Ježíš se prochází galerií
prohlíží si podobizny
své matky
Nachází v nich
vyvolené malířů
podivuje se nad touhou
být Mu otčímem
Vnímá
že rukama malířů
může přicházet
znovu a znovu
Prohlíží si
své starověké konkurenty
vnímá je jako střepy
jednoho člověka
Jeho matka
je pozměněnou Venuší
vzdušný Apolinář
nechce mít nic s Apollónem
Ježíš lepí střepy
ukazuje
Petra i Jidáše
Pavla i Piláta
i sebe samého
v každém z nás
Kráčí galerií
prohlíží si obrazy
očima každého návštěvníka