Děravou střechou měsíc vchází,
váhavě na podlaze paprsky hledá.
Světla hvězd do pokoje stíny sází,
měsíc je tiše a opatrně zvedá.
Děravou střechou kapky deště
padají a podlahu zašlou smáčí.
Padají urputně, dál a ještě,
dokud je nezastaví zpěvy ptačí.
Starý dům stojí sám a opuštěný,
nechtěný dávno, zevnitř zmírá,
děravá střecha a holé stěny,
vzpomínky na život už neposbírá.