Pitoreskní svět
Dnes ráno v pět,
když otevřel jsem oči,
viděl jsem pitoreskní svět,
přes sklo dole na úbočí.
Pitoreskní svět,
pln barev a nových vjemů,
voňavý jak růže květ,
zachytit ho tak do pergamenu.
Stětcem letmymi tahy,
zachytit tu pestrou paletu,
bez jakékoliv velké snahy,
navzdory všemu, navzdory asketu.