Krajinou srdcí projíždí tanky
Ukuty v Pekle z černého plechu
Řídí je nenávist, zkalené myslánky
A zvuky jejich děl v doslechu
Průsvitným praporem máváme do dálky
Pro ty z vás bez viny na konci dechu
Náš kraj je prozatím bez vřavy bez války
Pojďte si lehnout pod naší střechu
Velmi velmi silná! Snad jednou bude mír...
17.08.2022 12:09:12 | Caliéry
Děkuji Caliéry, vroucně s tebou sdílím přání míru nebo aspoň nekonečně dlouhého příměří.
17.08.2022 12:48:41 | vůně mraků
Děkuji za tuto báseň. Je pravdivá a silná.
16.08.2022 15:18:00 | mkinka