Sbírka motýlů na zdi si visí
32 motýlů - nijak si blízcí
přesto jsou spolu spojení
křídly jsou o zeď opření.
Jako ti lidé, kteří je sbírali
k výročí každý rok sobě je dávali
z lásky, z radosti, že jsou spolu
létali letami nahoru, dolů
Po letech křídla propadla prachu
a radost nasála z odporu pachuť
prázdná těla v rámech visí
prach se s prachem na dně mísí
A co mám dělat s těmi rámy?
Byly táty, byly mámy!
Vždyť je to škoda, nechat je být,
křídla by mohli dokreslit.