Vesničko zastrčená
v koutku moravské Vysočiny:
Co je to s tebou?
Znám tolik tvých podob:
Sluncem zalitá,
v hávu též tuhé zimy,
ale vždy s kouzlem.
Půvabem člověčiny.
Kdysi stavěly tě
ruce sedřené, a dlaně od hlíny.
Starý mistr, dávno již zvečnělý
měl každou cihlu v rukou.
Roky plynuly,
časy se měnily.
Ty ostávas stále,
a vzpominky - ty živíš dále.
Na to, co bylo první
v životě.
První rozbité koleno,
i první láska ...
(však víš, ta hnedovláska od sousedů)
Ale tvé kulisy už se mění.
Chalupa nejedna pustne,
jiná jde rovnou k zemi,
a hlas pamětníkův hlesne:
„Mrvijou akorát vesnicu.“
Taky mě to s... (žere) jak sa život z dědiny vytrácá. Avšak eště mockrát musíme padnút na hubu...
21.08.2022 21:13:17 | Narragan