Po předcích našel jsem knihu
plnou vzpomínek a tváří
neznámých, jen jména povědomá;
spojit je, asi se nepodaří.
Na každém listu, někdo jiný,
dívčí tvář, muž s kníry.
Pro koho měly tu cenu,
že chránil je pln víry ?
Po předcích moje kniha,
bohatá pamětí i nadějí,
které kdosi s láskou střádal,
než zmizely v letité závěji.