21.srpen 1968
Anotace: Malování tahů 2022
Byl jsem na vojně
a naverbovali nás.
Nebylo to cvičení.
Mráz a strach.
Dítě, nechtěj se ptát.
Tank prostě jel.
Rozkaz a nic víc.
Nevstoupil jsem nikdy do strany.
To nucení i matení.
Rudá je krev a není záře.
Pamatuj, holka,
táta nestřílel,
ale nebylo mu dobře.
Máma Tvá za mnou letěla,
v zoufalství mě objala.
Já vynadal jí,
že měl o ní strach.
To je tak,
když má někoho moc a moc rád.
Proč lezla jsi sem?
Víš, já musela - řekla mi tenkrát.
Byl to násilný vpád.
A učili nás poslouchat.
Dal jsem si jednu cigaretu
a myslel na poslední větu,
že chlapi nepláčou prý.
Vojna je lživá a nezná mír.
Přečteno 172x
Tipy 16
Poslední tipující: CULIKATÁ, Květka Š., Lighter, Sonador, Narragan, Frr, Marten, Psavec, Stanislav32
Komentáře (2)
Komentujících (2)