Anotace: ...
dejte mi pastelku!
chci něco nakreslit!
zařval jsem v nočním rozjezdu
cizí muž mi podal modrou
zavrávoral jsem
a bez vděku ji popadl
vytáhl jsem zmuchlaný papír
a nakreslil jsem toho chlapa
co pořezal Petru Kvitovou
ten muž najednou
vystoupil z kresby
a stal přímo přede mnou
čau! povídám
nazdar! odpověděl
chvíli jsme si zírali do očí
nevydržel jsem to
uhnul jsem pohledem
a podíval se z okna
v odrazu skla jsem viděl
že ten muž sedí na mém místě
něco si čmáral modrou pastelkou
ta postava na papíře
nápadně připomínala mě
neodvážil jsem se podívat zpátky