Jsi jako růže, moje milá,
voňavá pro mne, sladká pro motýla.
Zrána tě ozdobí kapky rosy,
námahou zvoní na lukách kosy.
Jsi jako růže, milá moje,
voňavá, když vcházím k tobě do pokoje.
Z té vůně, točí se mi hlava,
jsem opojen, slov se mi nedostává.