Brodí se životem
a ulicemi velkoměsta.
Jeho velkým snem
je, aby tahle cesta
rychle skončila,
tak rychle, jako život motýla,
když zavane vítr a studené deště
jemu křídla promáčí,
kdy povznést chce se ještě,
však odletět už nestačí.
Možná v životě najde směr
a vše v dobré obrátí.
Nebude muset, brát na úvěr,
když ví, že jej nevrátí.
Zatím se jen vláčí,
za tím velkým snem.
Snad ho ještě užít stačí,
před posmrtným životem.