Obláček jaguáří usnul v listoví
tvé ruce žhnou v bažinách rudě
duchové vulkánů snáší na ně magma
popelem kreslíš na tvář mlhu z hor
dnes večer, až posbíráš zajatce z doupat
v tříšť skel pralesních kostelů popraskáš
však ptej se tichounce - koho ještě probudit?
orlí oko snad, či pachuť rzi na mušketách?
Tak koho?
Uvyklas dýchat stříbro měsíční
kladlas oka na polapení půlnoční lásky
a jaguáří symfonie v notách ze světlušek
krájí to ticho, dává pít z kalichu štěstěny
v podkroví prosvítá lampa co gloriola
chceš vysnít si průlet Andromedou?
Či Orionem?
No vážně pověz mi, když do svítání ještě daleko
koho chceš probudit, koho pohladit?
Obláčky jaguáří až zvlní vesmír
a Andromeda vybělená povadne
našeptám ti recept na lektvar
a teď už spi...
...přiznávám mám rád modernější styly psaní...ale texty máš moc pěkný...;-) dobrodružný jak od A.V.Friče...
24.08.2022 19:15:59 | Marten