Senoseč uzmula z tvých vrkočí vláhu
já však piju, piju a žlutý nektar zvoní
vštípilas mi zlatý nuget v závity mých vrutů
dalas mi naději že veřeje nezabloudí
do zpráchnivělých stavení
Ty čertíku z krabičky od parfému
líbáš pradávné noci co ocelové výstuže
hltám temnotu dní stvořených pro rosu
čerpám pel ze smotané zmije v podkroví
a den je černý jak vlásky komety v mezihvězdí
Snad v příští patii naleznu tě
tu královnu srostlou se zlatým kaštanem
kučery zavlažené mojí krví bují do nedohledna
líce promáčené mojí plasmou planou v dál
a hromobití vycítilo slabinu našich duší
Pověz mi - stálo to za to?
když březové piliny odskakovaly v příšeří
a tok velehor přerůstal hlubiny moří
a tys byla tak daleko i tak blízko
jak srdce hoří, jak jednoho dne stvoří
zelený trávník a kopací míč?
Čertíku z krabičky od parfému
zavoň krystalickým medem
vrkoče potajmu
napusť si jedem
a pak se konečně
a definitivně
rozplyň...