Ostrov v mlhách tajemstvím halený,
úrodná půda, hradby zbořené.
Všichni obchází tajemný kout,
k ostrovu nechce nikdo plout.
Jiný, byť mlha slunce propouští
temný, však s sytostí barev.
Úrodná půda se spoustou vůně
Kůň pod jařmem hlavu kloní.
Kopyta dusají ůrodnou půdu,
do prachu kane jeho pot.
Co chybí skrz mlhu nikdo nevidí
Tou zemí kráčí mlhou sám.
~☆~