Vlahé jitro očka snovačky vsakuje
loďky v korytech slzných kanálků
vyplavují jádra modlitebních knih
a zvonice zázračně čeří i plaší jaro
Tohles nevěděla štěstěno láskobolná
že vlečky nevěst motýlích planou
že návěstí pokojné paroplavby tká
rozmarný podzim na plátně těch nocí
kdy nebylo kdy štkát pro lásku
čápi bořili pařáty do tmy a slavíci
plakali na nádvořích mistrů popravčích
kdy miloval jsem to břemeno lví
to bujné břímě tygří
ty lahodné perutě harpyjí
co páří se s Venuší
za svitu Marsu
Vyslov to jméno - prosím tě vyslov jej!
ať jest paprsek novoluní vrhnut
Pošeptej mi co bys vlastně chtěla
přístřešek nebo palác?
Došla mi slova, napsat jakýkoliv komentář. Úžasný text.
01.09.2022 21:56:22 | Vivien
Též se mi nedostává slov. Úžasný komentář. To myslím samozřejmě upřímně :DDD
01.09.2022 23:57:41 | Pablo Kral