Mokré stopy v písku
a závan parfému,
vzpomínka na odalisku
z dávného harému.
Vítr ty stopy zametá,
pod jeho křídly mizí.
Odaliska zakletá,
má náhle pohled cizí.
Mokré stopy v písku
a vzácné vůně šál.
V mládí jsem miloval
svůdnou odalisku.