Apoštol Jakub
oslněný světlem
zasažený zvukem
překvapený
z jakého kopce
z jaké zatáčky
přijíždí souprava
Ovane jej
chladný, vlhký,
trochu zapáchající vzduch
Spatří strojvůdce
a právě narozený Leden
vyjíždět z tunelu
do kostry rybí stanice
Hlasatelka upozorňuje
světla nade dveřmi svítí
šipky všech dveří
se najednou rozjedou k sobě
Je zaděláno
na oplodnění nového úseku
hlasatelka oznamuje
jméno budoucí rodičky
Apoštol Jakub nastupuje
každá stanice jej vítá
jinou barvou
jiným archetypem
Rodí se dvanácti porody
dostává se i do depa
strojvůdce přelézá
do druhého konce soupravy
a Jakub umírá a umírá
na zpáteční cestě