Toulá se život ulicemi,
sípavě dýchá a zrakem tápe,
motá se, po trávě šlape:
dívám se na něj a smutno je mi.
Na paty smůla se mu přilepila,
táhne jej dolů a brání v letu.
Žila s ním léta, léta s ním byla,
občas mu nabídla cigaretu.
Divoká hudba z oken se line,
to životy občas rozehřeje;
co dělat, když láska je mine,
co dělat s životem bez naděje ?
Snad toulat se ulicemi.