Za hradbami odmítnutí
sní oáza klidu,
tam hledej bájnou Atlantidu,
věků obejmutí.
Snad je to pouhý sen,
taková nenasytná touha
myšlenka věčná, dlouhá,
jak polární den.
Když člověk stále hledá
a svou cestu ztrácí,
do dávna se vrací
a za hvězdami oči zvedá.