Cihlář krájí
kusy masa země
peče je v těle cihlárny
Zedník marinuje
sádlem šneků
Elektrikář osazuje
šlahouny nervů
paticemi pro žárovky mysli
Úředník tetuje
červená a modrá čísla
na zápěstí
Obkladač skládá čtverce
spáruje mřížemi
šmolku výřezů nebe
Obyvatelé se očisťují
v malých a velkých klecích
zavěšených nad sebou
Básník řeže
hlavy na záhonu textu
jako zelí
Metalurg přetavuje
koňské podkovy
do kulatosti pístů
Těžař exhumuje
těla dinosaurů
Řidič je nechává rozběhnout
výfukem utéci
každých deset kilometrů
jednoho dinosaura pro nebe