Až najdu studánku
a v ní vodu živou,
pak naberu ji do džbánku,
pro lásku neduživou.
Až o kouzelné noci,
tou vodou se omyji,
lásku, co mnohé promíjí,
mít budu ve své moci.
Studánka skrytá v kapradí,
jen jednou v roce vodu vydá,
les ji ostražitě hlídá:
kde najít ji, snad hvězdy poradí.