Mávnutí křídel a vznese se,
ve vzdušných vírech krouží.
Kam ho sen, kam odnese,
možná do dáli, po které touží ?
S té výšky střemhlav se snáší,
oběti zbývá jen krátký čas.
Útok je rychlý, ani ji nevyplaší,
nedal ji šanci na zápas.
Ke slunci míří nespoutaný,
na zemi vrhá dlouhý stín,
temný, jak hadí jazyk rozeklaný,
pro lásku vrhá se do hlubin.