Na lbích námořníků švy chvějí ódu na duny
a v hodinách spálených jak jařmo velbloudí
i znamení koňských kopyt - co vlna vlnu mine
tikot zní sasanek v solných doupatech korálů...
Sčítáš ty popálené minuty v podhradí...
Ukradlas z chřestýších kůží zírající oči nemluvňat
už tesají do propadlin posledním motýlům menuety
nahota v obzorech, tyrkys v obrazech, javor a dýha
ty poběhlice zasedly do kajut ve španělských sálech...
Brodíš chodidly bažinu a sůl cítíš mezi prsty...
Klauni krasavci bubnují v rej cárů plachet
dodýchal sloup solný v kámen tvých slz
sudy prachu v bezduchém bezdeší a bez pečeti krále
šach mat a kapitáni rumem vyškrtli posádky...
Vymodlila sis lásku orlů skalních...
Zborcené zrcadlo v sítnici holčičky ve svetru
volaje odlesky mozolů všech dní vytvrzené dubem
prokluzuje skvrnou hyení, dumá o lvicích
kotví břity sají moc Atlantidy a přerůstají v megapole...
Políbilas to propadlo a smyčka sama shořela...
Pralesní půlměsíc žaluje ty lokny věrozvěstů
úvaly z hřbitovů náhrobních jak mé paže
studí a přišeřuje odstíny bledé z podzimní palety
a kouzelník máchl berlou do žhaviska z borky...
Usnulas,
tvůj jasmínový čaj byl příliš horký...