Palovčík vlaje co snop banánový
na zápraží pominulých kvartetů
kakty v úžas ponocných úplňků
obkružují léta tichých motetů
Vše odevzdalas barvitým chimérám
okuje letíc v oko rejska probila růží sad
chichot zní ze škorní Mistra Bažin
a já snad vykouzlím jitro - snad
Bijci růžových bicepsů loví ticho
nanášené barvy trpí únavou
boroví a rašelina předchází údobí
kdy skla kaleidoskopu zatmavnou
Řešeta rozbila nevšední noc
paláce svitnou a teplé ruce chtivě brojí
maminy zívou a křik mimin vítězí
že klas je to trojí a jas je to dvojí
Palovčík v modrajícím suknu
čelo v svitu nepozemském
usedlo a ponorkám mává
v pozadí tvém, v popředí mém