Teče voda, hlučně a pak tiše,
z mraků, či z podzemí se potok tvoří.
Pak vůkol do svěží zeleně,
okolí potoka se noří.
Ticho a klid,
jak v potoce tiše voda stárne.
Stále tišeji a víc toho nese
Po loukách, tůních i v lese.
Zpěv ptáků
Šum větru
Praskot ledu
Horké letní dny.