Zrcadlení
Anotace: patří to do stejného období jako Zeď...hodně věcí se od té doby změnilo, nic není jako dřív.
Ona a zrcadlo
Dívá se so zrcadla
a vidí pokoj za sebou
ale to, co nevidí
je ona
protože ona je a není
marné snění
je
a
není.
Ona žije-nežije
nekouří, nesladí, nepije
žije
a
nežije.
Ona je nikde a všude
čeká,
až stará bude
nikde
a
všude.
Milovat – neumí, nemůže
nemiluje,
ani neví, zda chce
ona se nezmůže
milovat neumí
nechce
nemůže
Srdce má a nemá
má kus ledu
má kámen
nemá rozum,nemá cit
a bez srdce může hnít
a snít
klít
mlít
blít.
Ona nemá stín
a zrcadlo mlčí
mlčí a tím křičí
říčí, kvičí
to ticho, prázdno – plno
je zticha
a tím
hlasitě křičí.
Ona
Já
Ona
Je já
Ona
jsem
já
jsem
ona
já
jsem
JÁ.
Komentáře (1)
Komentujících (1)