Potkal jsem ji v létě,
v bezstarostném čase,
zlaté slunce na paletě,
naše láska usmívá se.
Chodili jsme bosí,
rosou ucouraní,
poslouchali písně kosí
do modlitby ranní.
V tom čase rozevlátém,
plném citů, květů,
ve vlídném slunci zlatém,
my láskou děkovali létu.